Satellitvej 10, 8700 Horsens

Find vej

Brimas A/S stifter Briparts ApS

20/9 - 2012

Brimas og AAO Steel i samarbejde omkring sourcing i Østen!

Den østjyske smede- og maskinfabrik, Brimas A/S har stiftet søsterselskabet Briparts og tilbyder nu global sourcing ,hovedsagelig fra Østen, som supplement til den kundespecifikke produktion på Satellitvej i Horsens.

AAO Steel var Briparts første kunde

AAO Steel (tidligere Aage Østergaard, red.) er første store kunde hos det nye selskab Briparts, der har adresse hos Brimas på Satellitvej 10 i Horsens.

Selskabet er en sourcingvirksomhed, der tilbyder produktion af produkter i forskellige typer af plast, støbning, smedegods, spåntagning, samt pladeemner fremstillet i rustfri stål og jern.

Adm. direktør for Brimas Thomas Iversen fortæller >> Det er vigtigt for mig, at understrege, at der ikke er tale om, at flytte arbejdspladser ud af landet med etableringen af Briparts. Briparts er et supplement til Brimas, som i dag tilbyder kundespecifikke emner i rustfrit stål, aluminium og jern. Hos Brimas har vi et velfungerende produktionskoncept til håndtering af specialopgaverog med en god produktivitet. Brimas oplever fortsat stor omsætningsfremgang på virksomhedens nuværende forretningsområder og kernekompetencerne ”kvalitet til aftalt tid og pris”, men har igennem de sidste år oplevet flere og flere forespørgsler på rentabel serieproduktion. Det har vi hos Brimas haft svært ve, at kunne tilbyde til en konkurrencedygtig pris, dels fordi vores produktions-setup og layout ikke er baseret på serieproduktion, dels fordi vore lønomkostninger i Danmark er meget høje sammenlignet med priserne i f.eks. Vietnam, Indien og Kina.

Med det nye selskab har vi nu muligheden for både at udvide forretningsområdet og at tilbyde nye og eksisterende kunder muligheden for lave produktionsomkostninger, såfremt emnerne egner sig til produktion i de førnævnte low cost countries <<.

Billig fragt

Mange virksomheder arbejder på at nedbringe deres lager, hvorfor vi sjældent producerer og fragter emner til et helt års produktion. I stedet går vi i dialog med vore kunder for, at finde og tilpasse den løsning der passer bedst til deres setup. Det kunne være et årsforbrug med 2.400 stk., hvor vi leverer 200 stk. pr. måned.

”A man on the spot”

Mange virksomheder forsøger sig med outsourcing, og der er stor forskel på, om det bliver en succes eller ej. Briparts arbejder ud fra et koncept som de kalder ”a man on the spot”. Konceptet er ganske enkelt, idet der er udstationeret en Dansker i de respektive lande og områder til, at varetage kommunikationen, sikre optimal produktivitet, kvalitet og levering til tiden.

Briparts har et rigtig godt afsæt i Brimas og der er naturligvis et tæt samarbejde mellem de to virksomheder. Ofte startes et nyt produkt op hos Brimas og når produktet så er færdigudviklet afsøger vi muligheden for, at producere emnet i Østen i samarbejdet med kunden. Herudover sourcer Briparts relevante halvfabrikata for Brimas, ligesom Brimas udarbejder tekniske specifikationer til leverandørerne i Østen. Specifikationerne spænder vidt, lige fra videosekvenser fra produktionen til svejseprocedure og materialevalg.

Der er pt. ansat 3 projektledere i Briparts, det er alle personer med mere end 8 års erfaring i sourcing fra og handel med lande i Østen. Kunderne spænder bredt, lige fra levnedsmiddelindustri, agro, transportsystemer, pumper, bygnings- og møbelindustri mfl. Pt. beskæftiger Briparts 100-200 personer i Østen.

Brimas gruppen laver alle tænkelige former for specialopgaver i rustfri stål, aluminium og sort stål. Virksomheden beskæftiger p.t. 45 medarbejdere.